De mensen achter

het merk Barkas

Scheepsbouwer Menno Luyer

Eigenaar van Mogano Shipbuilding in Oud-Loosdrecht, beschikt over een jarenlange ervaring met het bouwen van klassieke boten.
In het verleden werd veelvuldig gebouwd voor andere, respectabele, werven. Sinds 1990 wordt er echter een eigen koers gevaren. Met als resultaat een unieke reeks schepen die qua design, oorsprong en kwaliteit een categorie op zichzelf zijn geworden. Denk aan de Kapiteinssloep Classic, de Brandaris Barkas natuurlijk, maar ook de mahoniehouten Scherpelvlet en recent de Mogano Launch 780.

Scheepsbouwer Chris de Jong

Chris de Jong (33) werkt al sinds zijn 11de jaar met zijn handen. Dat begon ooit, in weekenden en schoolvakanties bij de Breedendam en werd later gevolgd door stages bij bootbouwerij de Vrijheid en Gebroeders de Kloet. Hier ontstond de liefde voor het botenbouwersvak.

Tijdens zijn stage als meubelmaker (HMC Amsterdam) kreeg Chris het aanbod van Menno om bij Mogano te komen werken. Die kans greep hij met beide ambachtshanden aan.

Sinds 2005 werkt hij daar met veel passie en plezier en heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hier komt hij volledig aan zijn trekken met het bouwen aan een custom build jacht, met koper geklonken vlet en zelfs het bodywork voor een Rolls of Jaguar.

Sinds 2018 is Chris compagnon geworden en bouwt hij samen met Menno aan de Barkas Supersport 900.

Commercieel directeur Bram de Later

Bram (48 jaar) werd ooit op het water geboren en heeft na de nodige omzwervingen in de wereld van finance, zijn droom nu echt waargemaakt. Werken in een haven in het mooie Loosdrecht waar hij als kind opgroeide. Nu werkt hij samen met botenbouwer Menno Luyer van Mogano Shipbuilding met wie hij een prachtige tender nieuw leven heeft ingeblazen.

“Vanaf de eerste dag was het een eervolle uitdaging om een dusdanig hoogwaardig en exclusief product met zo’n elegante uitstraling te realiseren,” aldus Bram.

Vanuit de kleinschalige Jachthaven Dijkzicht BV worden deze prachtige exemplaren klaargemaakt voor de markt. Het derde schip is inmiddels in aanbouw. Uiteraard volledig custom build, en tailormade naar de wensen van onze klant.

U bent van harte uitgenodigd voor een alles overtuigende visite.

Allesovertuigende proefvaart maken?

Hebben we uw interesse gewekt en nieuwsgierig gemaakt naar de Barkas SuperSport, nodig uzelf dan uit voor een allesovertuigende proefvaart. Dat kan te allen tijden bij;

Barkas Supersport dealer;

Jachthaven Dijkzicht BV
Nieuw Loosdrechtsedijk 240 A
1231 LG Loosdrecht

Telefoonnummer; +31 (0)35-208 2840
E-mail adres; info@barkasyachts.nl