Brand Ambassadors.

Voor de man die alles (al) heeft.

Brand ambassadors

Hier leest u de ervaringen van de eigenaren van een Brandaris Barkas. Stuk voor stuk mensen die heel bewust hebben gekozen voor de unieke waarde en kenmerken van onze boten…

Edwin Brugman

over zijn Barkas

“Ik heb altijd veel in sloepen gevaren en in het verleden wel eens gezeild. Maar ik wilde echt iets moois voor mezelf. Ik wilde de mogelijkheid om altijd te kunnen varen, vooral bij mooi weer. Huren was eigenlijk geen optie omdat het dan vaak erg druk is. Spontaan gaan varen bij mooi weer is er dan niet bij.

Bij varen gaat het voor ons om een combinatie van aspecten. Uitstekend vaargedrag bij minder goede weersomstandigheden, het moet veilig voelen. Het is fijn om in geval van nood snel ergens (weg) te kunnen komen.
Wij hebben gekozen voor Barkas vanwege het model, de klassieke lijn, dat sprak enorm aan. Unieker en specialer dan een Riva of Linge. Althans, dat vinden wij…
De vaareigenschappen zijn echt subliem. En de afwerking van een heel hoog niveau. Stijlvol en exclusief.

We varen best veel. Al 10 jaar lang in de Adriatische zee, 8 weken per jaar en dan echt elke dag. En nu in Nederland varen we eigenlijk wel elk weekend. Naar volle tevredenheid.”

Rien Hoogeveen

over zijn Barkas

“Ik ben zo’n beetje op het water geboren. Ik heb dus al een grote collectie aan bootjes en boten versleten. Het begon met een simpel roei -en zeilbootje. Vanaf mijn dertiende ging ik op nationaal niveau wedstijden zeilen in verschillende open zeilboten. Ik zeil nog steeds hoor. Maar dan op grote zeegaande schepen. Steken we de oceaan over.

Wat betreft de Barkas ben ik echt gevallen voor de mooie klassieke lijnen. Het is dan ook een model uit 1934 en daar houd ik van. Met die steile steven en de prachtige lijn glijdt hij echt door het water en maakt nauwelijks golfslag.

Een Riva is ook mooi hoor maar kent zo zijn beperkingen qua ruimte. En ik neem graag mensen mee. Dan gaan we lekker over de Vecht varen of door naar Amsterdam over de Amstel en natuurlijk de grachten op. Soms varen we door naar Volendam. Daar ben je dankzij de snelle motor in no time.

Vooral bij lekker weer vinden we het heerlijk om met vrienden een uitgebreide lunchvaart te doen. Dan zijn we met de Barkas de hele dag onderweg naar Weesp of Utrecht. Echt heerlijk!”

Kijk en geniet van deze

prachtige luxe uitgevoerde tender sloep